«Όπως όλοι γνωρίζουμε η κατάσταση με τα σκουπίδια στην πόλη του Πειραιά παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι εργαζόμενοι να κρατήσουν κάποια ευαίσθητα σημεία καθαρά, είναι αποπνικτική», δήλωσε ο Γιάννης Μίχας.

Όπως είπε, «το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει όχι τόσο στους κεντρικούς δρόμους, όσο στις γειτονιές και στις συνοικίες της πόλης μας, όπου πραγματικά έχουν δημιουργηθεί ολόκληροι λόφοι, τα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα ενώ σε μερικά σημεία οι όγκοι των σκουπιδιών έχουν κλείσει την προσπέλαση των οχημάτων.

Αν και είμαι από αυτούς που έχω υπερασπιστεί με σθένος το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, θέλω να κάνω μια έκκληση : εάν γίνεται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να βρουν άλλους τρόπους να εκφράσουν τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία τους.

Άλλωστε όλη αυτή η επιβάρυνση που προκαλούν δεν πλήττει την Κυβέρνηση που έλαβε τα γνωστά μέτρα με το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Αυτούς που πλήττει είναι τους συμπολίτες μας, οι οποίοι τώρα εκτός από τα μέτρα της Κυβέρνησης έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτή την αποπνικτική και επικίνδυνη ενδεχομένως για τη δημόσια υγεία κατάσταση.

Με όλο λοιπόν τον σεβασμό στο κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, που έχω υπερασπιστεί μέσα από προσωπικούς αγώνες θέλω να επισημάνω ένα πράγμα : Οι πολίτες περνούν δύσκολες στιγμές, ας μην τους κάνουμε τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη».