Υπό κατάληψη βρίσκεται ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης από εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους που θα κλιμακωθούν αύριο με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο παράτασης,με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε όλο τον Νομό Θεσσαλονίκης, λόγω παρεμπόδισης των απορριμματοφόρων – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- να εναποθέτουν απορρίμματα στον ΧΥΤΑ.

Εκτιμάται, πως περισσότεροι από 300 τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί έως τώρα στους δρόμους του κεντρικού δήμου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, δίπλα στους κάδους απορριμμάτων θα υπάρχουν μεγάλες κόκκινες σακούλες, ώστε οι αρμόδιοι υπάλληλοι να τοποθετούν μέσα τα σκουπίδια και να μην βρίσκονται πεταμένα στους δρόμους.

Ολοι οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος απευθύνουν έκκληση τόσο στις επιχειρήσεις εστίασης και τα σούπερ μάρκετ, όσο και στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους έως ότου λήξουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ.