Δεν θα πληρώνονται οι υπερωρίες στο Δημόσιο που δεν έχουν πιστωθεί στον προϋπολογισμό, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Φ. Σαχινίδη.

Σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σημειώνεται ότι: «Οι υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών προβαίνουν σε περικοπές δαπανών που αφορούν στην υπηρεσιακή αποζημίωση εργαζομένων στο δημόσιο όταν διαπιστώνουν ότι δεν είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό».

Σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση σε υπαλλήλους του Δημοσίου, ο κ. Σαχινίδης ξεκαθαρίζει ότι σύμφωνα με το νόμο 3205/2003, οι δαπάνες υπερωριακής, νυκτερινής και Κυριακών ή εξαιρέσιμων ημερών εργασίας, που πραγματοποιούνται κατά το τελευταίο δίμηνο κάθε έτους, δύνανται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, με την προϋπόθεση ότι είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν και δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή τους.

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν καταγγείλει ότι «το τελευταίο διάστημα σε αποσπασμένους υπαλλήλους του δημοσίου έχουν περικόψει αποδοχές υπερωριακής απασχόλησης τους, επειδή σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν κατέστη δυνατή η ενταλματοποίηση δαπάνης για υπερωριακή αποζημίωση».