Σε εφαρμογή το σύστημα πληροφόρησης beacons στην πόλη των Τρικάλων

Τι θα προσφέρει στους επισκέπτες


ΕΛΛΑΔΑ
1:52
20/09/2016
Σε εφαρμογή το σύστημα πληροφόρησης beacons στην πόλη των Τρικάλων
loading

Το σύστημα beacons, που παρέχει πληροφορίες για συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης των Τρικάλων, καλώντας τους επισκέπτες να τα προσέξουν, τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο, δοκιμαστικά και από την Τρίτη θα λειτουργούν και οι σχετικές σημάνσεις.

Πρόκειται για ένα τεχνολογικά πρωτοπόρο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται στα Τρίκαλα και εγκαθίσταται για πρώτη φορά, σε συνεργασία με το Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών (Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Διατάξεων & Υλικών).

Σε πρώτη φάση, εγκαταστάθηκε ένα μικρό δίκτυο 5 αυτόνομων beacons σε πέντε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος: Ασκληπιείο, Κεντρική Πεζογέφυρα, Παλαιές Φυλακές, Φρούριο, Τζαμί.

Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να «επικοινωνήσει» διαδραστικά με το σημείο ενδιαφέροντος, μέσω του smartphone ή του tablet και να δει τις πληροφορίες που τον αφορούν.

Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει, επισημαίνεται επίσης από τη δημοτική αρχή, είναι να λαμβάνει μια ειδοποίηση στο κινητό ή το τάμπλετ ο κάθε χρήστης και να μεταβαίνει αυτόματα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Φωτογραφία από onlarissa.gr.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει