Ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία και τα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας, τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει γύρω από τα δίκτυα νέας γενιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, θα ενταθούν οι προσπάθειες για βελτίωση της εμπειρίας των συνδρομητών της Forthnet, αλλά και του κοστολογικού της μοντέλου. «Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμες υπηρεσίες, που αλλάζουν τα δεδομένα της αγοράς και την καθημερινότητα των συνδρομητών μας.

nova1

Επιπρόσθετα, εξετάζουμε διαρκώς και προχωρούμε σε εμπορικές συμφωνίες που μπορούν να προσφέρουν στην εταιρεία νέες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Οι στρατηγικές μας επιλογές έχουν ως αποτέλεσμα η εταιρεία μας να παρουσιάζει πολύ μεγάλη ανθεκτικότητα σε σχέση με τον υπόλοιπο κλάδο» τονίζει.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη συμφωνία της Forthnet με τη ΖΤΕ, η οποία υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα και αφορά στην από κοινού κατάρτιση ενός επιχειρησιακού πλάνου και χρηματοδότησης ενός δικτύου υψηλών ταχυτήτων νέας γενιάς.

Όπως τονίζει, η δημιουργία ενός δεύτερου δικτύου πρόσβασης είναι εθνικής σημασίας, θα προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις, θα συμβάλει στη βέλτιστη αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, τις οποίες δεν μπορεί να υποστηρίξει το υπάρχον απαρχαιωμένο δίκτυο χαλκού.

nova2

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρεται εκτενώς και στις ενέργειες που έχουν γίνει για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης της εταιρείας.

«Η διοίκηση», όπως υπογραμμίζει, «προχώρησε αρχικά στη συμφωνία αναχρηματοδότησης με τις δανείστριες τράπεζες και, αμέσως μετά, σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, αποδεικνύοντας ότι γι’ αυτήν προέχει το εταιρικό συμφέρον. Όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν, έμπρακτα πλέον, το ενδιαφέρον τους για την εταιρεία».

Παράλληλα, εκτιμά ότι πρέπει να ληφθούν από το κράτος μέτρα για την ενίσχυση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, με βασικό άξονα τη δημιουργία πραγματικών συνθηκών ανταγωνισμού στις υποδομές.

«Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει τα μέτρα αυτά, κατ΄αρχήν να ενθαρρύνουν και να δημιουργούν το κατάλληλο πλαίσιο για τη δημιουργία ενός δεύτερου δικτύου τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης, σε συνδυασμό με το διαχωρισμό μεταξύ των παρόχων χονδρικής και λιανικής, ώστε να λειτουργούν ομαλά οι δυνάμεις της αγοράς, να ενισχυθεί η διαφάνεια, η σταθερότητα και εμπιστοσύνη στο επενδυτικό περιβάλλον και ο ανταγωνισμός» διευκρινίζει.