Νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας οι οποίοι ζητούν την ανάκληση των όρων ένταξης του ΕΤΑΤ και του ΕΤΕΑ στον ΕΦΚΑ όπως προβλέπεται από τον πρόσφατο νόμο 4387/2016, καθώς και την ανάκληση της εφαρμοστικής εγκυκλίου.

Ειδικότερα ζητούν την ανάκληση των όρων ένταξης του ΕΤΑΤ στον ΕΦΚΑ όπως αυτή προβλέπεται στο νέο νόμο, καθώς και να δοθεί παράταση λειτουργίας του ΕΤΑΤ έως 31 Δεκεμβρίου του 2018 χωρίς καμία μείωση των ήδη καταβαλλόμενων αποδοχών αφού η νέα δόση εισφοράς της τράπεζας των 76.280.670 ευρώ θα καταβληθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο και καλύπτει απόλυτα τη δαπάνη για τρία χρόνια.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Τσιτσιλώνης, μέλος του συλλόγου συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας «με το νέο νόμο οι συντάξεις μας μειώνονται κατά 21% και νιώθουμε ουσιαστικά σαν να πηγαίνουν χαμένες οι εισφορές που πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Τέλος, όπως αναφέρουν οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας, παρά τις επίμονες προσπάθειες να συναντηθούν με κάποιον από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για να εκθέσουν τα αιτήματά τους, βρίσκουν κλειστές πόρτες.