Από τις αρχές του 2017 θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΣΑ το Σύστημα Αυτόματης Συλλογής Κομίστρου («έξυπνο» εισιτήριο) στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με στόχο την πάταξη της λαθρεπιβίβασης και της εισιτηριοδιαφυγής.

Πρόκειται για τις «έξυπνες» κάρτες που θα αντικαταστήσουν το κλασικό χάρτινο εισιτήριο, δίνοντας τη δυνατότητα για ζωνική-αναλογική χρέωση, δηλ. αντίτιμο με βάση την απόσταση που θα διανύει ο κάθε επιβάτης.

Το σύστημα θα συμπληρώσουν οι μπάρες, σύμφωνα με το Έθνος, στους σταθμού του μετρό και του προαστιακού, οι οποίες στην περίπτωση της Αθήνας θα ανοιγοκλείνουν και δεν θα είναι τουρνικέ.

Την ανακοίνωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου ανακοίνωσε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το νέο εισιτήριο θα έχει δικλείδες ασφαλείας, θα εκδίδεται άμεσα και θα είναι ονομαστικό. Επίσης το προσεχές διάστημα οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια με χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών μέσω των τεραματικών POS, ενώ η εταιρεία δημιουργεί club φίλων, στα πρότυπα των αεροπορικών εταιρειών. Μέσω αυτού θα προσφέρει πρόσβαση σε εκπτωτικές προσφορές και σύντομα θα εισαγάγει και πρόγραμμα επιβραβεύσεων πελατών Miles & Bonus.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.