Πληθώρα προβλημάτων δημιούργησε η πρωτοφανής κακοκαιρία που σάρωσε τον Πύργο με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες καταιγίδες, τις κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους, ενώ δεν έλειψαν και ανεμοστρόβιλοι που «αναποδογύρισαν», κυρίως την περιοχή Κατακόλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το πρωί υδροστρόβιλος στο Κατάκολο «χτύπησε» την ώρα που κρουαζιερόπλοιο προσπαθούσε να προσεγγίσει το λιμάνι και χάρη στους ελιγμούς του καπετάνιου του πλοίου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Σπίτια, καταστήματα και δρόμοι πλημμύρισαν, δένδρα ξεριζώθηκαν αγροτικές καλλιέργειες πνίγηκαν στα λασπόνερα, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απομάκρυνση δέντρων.

Η κακοκαιρία χτύπησε περιοχές του κάμπου, αλλά κυρίως το δήμο Πύργου και σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν πιο ισχυρή από αυτή του 2012.

pyrgos9 ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑ