Μοναστήρια της Ελλάδας που προκαλούν δέος

Εικόνες γαλήνης και ηρεμίας


ΕΛΛΑΔΑ
7:21
24/08/2016
Μοναστήρια της Ελλάδας που προκαλούν δέος
1
loading

Από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, η χώρα μας είναι γεμάτη μοναστήρια με σπουδαία ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Απόκρημνα και σε δύσβατα μέρη, προκαλούν δέος και συγκλονίζουν τον επισκέπτη που έχει την τύχη να τα γνωρίσει από κοντά γεμίζοντάς τον και με μια ιδιαίτερη γαλήνη. Γνωρίστε μερικά από αυτά...

1. Μονή Κηπίνας

monastiria1

Αυτό το ιστορικό μοναστήρι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ηπείρου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Καλαρρύτες στα Τζουμέρκα και είναι χτισμένο μέσα σε ένα βράχο προκαλώντας εντύπωση και θαυμασμό σε όποιον το δει από κοντά. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας το μοναστήρι μάλιστα αποτέλεσε κρησφύγετο των υπόδουλων Ελλήνων. Η φωλιασμένη, μέσα στα βράχια και τη φύση, μονή προκαλεί μια ιδιαίτερη γαλήνη.

2. Άγιος Νικόλαος Μετεώρων (Ο Αναπαυσάς)

monastiria2

Όποιος έχει επισκεφθεί τα Μετέωρα μπορεί να καταλάβει το δέος που προκαλούν στη θέα τους αυτά τα μοναστήρια. Οι απότομοι βράχοι και οι σκαρφαλωμένες σε αυτά μονές δημιουργούν ένα σκηνικό που δεν μπορεί να περιγραφεί εύκολα με λόγια. Εκεί βρίσκεται και η Μονή του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά. Χτίστηκε σε έναν πολύ μικρό σε έκταση και στενόχωρο στο πλάτωμα της κορυφής του, βράχο και δεσπόζει προκαλώντας δέος.

3. Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου

monastiria3

Στην Αρκαδία, σκαρφαλωμένη κυριολεκτικά πάνω σε έναν κάθετο βράχο στο φαράγγι του ποταμού Λούσιου αυτή η μονή κόβει κυριολεκτικά την ανάσα σε όποιον την αντικρίζει. Στο συγκεκριμένο μοναστήρι υπάρχει επίσης μια αξιόλογη βιβλιοθήκη με σημαντικά θεολογικά και φιλοσοφικά βιβλία.

4. Ιερά Μονή Θεοτόκου Μεγάλου Σπηλαίου

monastiria4

Το συγκεκριμένο μοναστήρι βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη των Καλαβρύτων. Ο τεράστιος βράχος στέκεται επιβλητικά από πάνω της σαν άγρυπνος φύλακας και από κάτω απλώνεται η κοιλάδα του Βουραϊκού. Ένα μοναστήρι που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά.

5. Μονή Έλωνας

monastiria5

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα μοναστήρια της Αρκαδίας. Είναι φημισμένη για την τοποθεσία της χτισμένη σε έναν κοκκινόβραχο και μοιάζει να αιωρείται. Από εκεί μπορεί να απολαύσει κανείς μια μοναδική θέα στη γύρω περιοχή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar nnn

    Νομίζω ξεχασατε το πιο επιβλητικό από όλα τη μόνη Σιμωνος Πέτρας στο Άγιο Όρος!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει