Μια «μυστική ένωση υπερηρώων» με το χαρακτηριστικό τίτλο «Φτου ξελευθερία!» ετοιμάζεται με άκρα μυστικότητα και θα κάνει τη δημόσια της εμφάνιση από αύριο το πρωί. Ο λόγος για την Πανελλήνια Κατασκήνωση του Κλάδου Λυκόπουλων που ανοίγει τις πύλες της από αύριο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη της Αττικής, υποδεχόμενη περισσότερα από 1.000 Λυκόπουλα, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 έως 11 χρόνων, από όλη την Ελλάδα. Μαζί τους και περισσότεροι από 400 εθελοντές, στο σύνολο τους ενήλικες βαθμοφόροι Έλληνες Πρόσκοποι.

Πρόκειται για μια μεγάλη κατασκήνωση ειδικά σχεδιασμένη για Λυκόπουλα, με έντονα στοιχεία φαντασίας, μυθοπλασίας και περιπέτειας, που απολαμβάνουν όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Το πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει: πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, επίσκεψη σε μνημεία της Αττικής, εκδρομή στο νησί του Πόρου, δράσεις υπαίθρου, καθώς και ενότητες σχετικές με την οδική ασφάλεια, τη βιώσιμη οικονομία, την παγκόσμια συναδέλφωση, την ειρήνη.

«Το σλόγκαν μας είναι το ‘Φτού ξελευθερία!’ το πιο γνωστό σύνθημα της παιδικής μας ηλικίας, αυτό που σήμαινε το τέλος της αγωνίας, της προσπάθειας για όλα τα παιδιά. Είναι ένα μήνυμα θετικής αλλαγής και ενεργοποίησης που θέλουμε να στείλουμε μέσα από αυτή τη μεγάλη γιορτή των παιδιών στην κοινωνία των μεγάλων!» λέει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Αρχηγός της δράσης, Έφορος του κλάδου Λυκόπουλων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Παντελής Προμπονάς. Στη μεγάλη αυτή γιορτή – κατασκήνωση, εκτός από τους Έλληνες Προσκόπους, θα συμμετέχουν και Πρόσκοποι από τον απόδημο Ελληνισμό της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Νότιας Αφρικής, της Αυστραλίας και του Καναδά.

(φωτογραφία αρχείου)