Η εθνικότητα δεν αποτελεί προϋπόθεση για εισαγωγή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων, αναφέρει σε έγγραφό του ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ, ο υπουργός επισημαίνει πως «οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων, χωρίς διάκριση, στη χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, τα παιδιά αλλοδαπών που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων είναι περισσότερα από το 1/5 του συνολικού αριθμού των παιδιών που έχουν εγγραφεί (1.063 σε σύνολο 5.251 παιδιών).

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ στην ερώτησή τους έκαναν λόγο για υπερσυγκέντρωση τέκνων αλλοδαπών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων, με αποτέλεσμα «την υποβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος και την περιθωριοποίηση πολλών ελληνοπαίδων που δεν βρίσκουν θέση στους δημοτικούς σταθμούς».