Τον εφιάλτη που έζησε όταν είδε το σκάφος να πλησιάζει απειλητικά και τελικά να κόβει στη μέση το τουριστικό πλοιάριο περιγράφει μια από τις γυναίκες που βρισκόταν πάνω στο πλοιάριο. Χρειάσθηκαν μόλις λίγα λεπτά για να συμβεί η τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε ένα 5χρονο κοριτσάκι και σε τρία ακόμη άτομα. Αυτά τα λεπτά περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια η Χ.Γ.

«Το βλέπαμε από μακριά σαν κουκίδα»

«Ήμασταν ακριβώς στα μέσα της διαδρομής, η διαδρομή είναι ακριβώς ένα μίλι αυτό μεταφράζεται με το πλοιάριο περίπου 7 – 10 λεπτά ανάλογα με τον καιρό, ακριβώς  στα τρία λεπτά, αφότου είχαμε φύγει από την Πέρδικα προς την Μονή, το βλέπαμε από το βάθος δεξιά όπως παρακολουθούσαμε την πορεία του ταχύπλοου. Στην αρχή σαν κουκκίδα ήταν από μακριά, μετά όμως με μεγάλη ταχύτητα πλησίαζε, έκανε ελιγμούς κοφτούς και απότομους , ερχόταν πάνω μας και στον τρίτο ελιγμό πια καρφώθηκε», αναφέρει.

Για την πορεία του σκάφους και για το αν αισθάνθηκε ότι ουσιαστικά ήταν σαν τους στόχευε απάντησε: «Αυτή την εντύπωση μου έδωσε, δηλαδή δεν είχε λόγο να στρίβει, έπρεπε να διασχίζουμε την θάλασσα παράλληλα και σε τρεις φάσεις διαδοχικές, στην τρίτη ήρθε πάνω μας».

Η στιγμή που το σκάφος έκοψε στα δύο το πλοιάριο

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια της και για την στιγμή που το σκάφος έκοψε στα δύο το τουριστικό πλοιάριο . «Ήρθε πρώτα από όλα πλαναριστό δηλαδή εμείς βλέπαμε την καρίνα του δεν βλέπαμε την ευθεία του σκάφους .  Ήταν το τετραπλάσιο σε όγκο από το δικό μας , καταλαβαίνεται  τι σημαίνει αυτό. Ήρθε μπροστά στην πλώρη, διέλυσε το σκάφος από την καμπίνα του καπετάνιου και όλο το μπροστά μέρος, βρεθήκαμε όλοι κάτω από το σκάφος , τα σπασμένα κομμάτια, ότι αυτό σημαίνει, βρεθήκαμε όλοι από κάτω.  Βγήκαμε όσοι ήμασταν τυχεροί  και μετά το πλοίο ενώ μπήκε από μπροστά δεξιά, διέσχισε το δικό μας το πλοιάριο από πάνω όπως σας το λέω κανονικά και βγήκε πίσω αριστερά.

Μετά από 25 μέτρα το είδαμε ακινητοποιημένο, είδαμε δύο φιγούρες επάνω. Ήταν ένας κύριος μεσήλικας, φαινότανε με τα μαλλιά λευκά  πυκνά. Φόραγε όχι  μαγιό, ρουχα μια βερμούδα και μια μπλούζα, σταθήκανε εκεί, τους είδα εγώ αμέσως μετά με το που ανέβηκα από το νερό αφού βρήκα την ανιψιά μου που ήταν η έννοια μου και αφού πια νιώσαμε ασφαλής γύρισα και είδα, στο λεπτό τώρα αυτό  που σας περιγράφω, γυρισα τους είδα  δεν κατάλαβα κάποια αντίδραση σαν να λέμε ότι κάτι να κάνουμε ή ν α πλησιάσουμε έστω σιγά σιγά με το σκάφος . Έγω βασικά περίμενα ότι κάποιον θα μαζέψουνε, ήτανε το μόνο σίγουρο για μένα, δεν μάζεψαν κανέναν, δεν πετάξανε σωσίβια και μετά από πέντε λεπτά δεν είχα οπτική του πλοιαρίου».

Μάλιστα όπως επισήμανε την προηγούμενη μέρα συζητούσαν με τον αδερφό της για το ίδιο σκάφος. «Ναι ο αδερφός μου την προηγούμενη μέρα, σχολιάζαμε το ότι έκανε σαν να λέμε πως κάνει ένα αμάξι χειρόφρενο τραβάει και κάνει τετακέ, έκανε κάτι τέτοιο μέσα στο νερό στο ίδιο ακριβώς σημείο, μάλιστα πιο κοντά  πιο μέσα στο λιμάνι το ίδιο σκάφος ».