Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών από και προς τα αστικά κέντρα.

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας περιλαμβάνει αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία σε σημεία όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικοί σταθμοί κλπ).

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Από αύριο θα απαγορευτεί και η κυκλοφορία φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου:

-Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο ρεύμα εξόδου από 16.00-21.00 και το Σάββατο 13 Αυγούστου στο ρεύμα εξόδου από 06.00-16.00
-Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από 16.00 23.00.
-Την Κυριακή 14 Αυγούστου ισχύουν οι απαγορεύσεις θερινής περιόδου.