Συνάντηση Αρναουτάκη με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Εξέφρασαν στον περιφερειάρχη την ανησυχία τους για την κατάσταση στην αγορά εργασίας


ΕΛΛΑΔΑ
3:01
23/09/2011
Συνάντηση Αρναουτάκη με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
loading

Την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά τα ανησυχητικά ποσοστά ανεργίας στην Κρήτη ζήτησε σήμερα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΗ εξέφρασαν στον περιφερειάρχη την ανησυχία τους για την κατάσταση στην αγορά εργασίας όπως έχει διαμορφωθεί, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τις συνθήκες λεηλασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως οι ίδιοι τόνισαν.

Ο περιφερειάρχης συμφώνησε με το αίτημα του ΕΚΗ και το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν εκτενώς τα παραπάνω θέματα.

Όπως ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης το 2012 θα βρίσκονται σε εξέλιξη περί τα 300 έργα στην Κρήτη, που θα φέρουν απασχόληση και ουσιαστική στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Εξάλλου στην συνάντηση που ακολούθησε με τις παραγωγικές τάξεις του Ηρακλείου ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη να κλειστεί συνάντηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών στην Αθήνα, προκειμένου να τεθούν θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της αγοράς που βρίσκεται σε ύφεση, αλλά και την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης παρέδωσε στον περιφερειάρχη αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις των παραγωγικών τάξεων σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει