Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για την επιλογή μελών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η εισήγηση, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ελληνικού Κοινοβουλίου, έγινε δεκτή με αυξημένη πλειοψηφία, μεγαλύτερη των τεσσάρων πέμπτων των μελών της όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ειδικότερα, επελέγησαν ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος, τέσσερα τακτικά και πέντε αναπληρωματικά μέλη της Αρχής.

Έτσι, η σύνθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αναπληρωτής πρόεδρος ο Γεώργιος Μπατζαλέξης, επίτιμος αρεοπαγίτης, νυν αναπληρωτής πρόεδρος της Αρχής.

Τακτικά μέλη

Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, αναπληρωτής καθηγητής Αστικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και αναπληρωτής ο Γεώργιος Νούσκαλης, επίκουρος καθηγητής στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αντώνιος Συμβώνης, καθηγητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αναπληρωτής ο Παναγιώτης Ροντογιάννης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Σπυρίδων Βλαχόπουλος, καθηγητής στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και αναπληρωματικό μέλος ο Χαράλαμπος Τσιλιώτης, επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πρώην Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Παπακωνσταντίνου, διδάκτωρ του πανεπιστημίου Johann Wolfgang Goethe της Φραγκφούρτης, πρώην εμπειρογνώμονας του υπουργείου Δικαιοσύνης σε θέματα του Δικαίου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Χαράλαμπος Ανθόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, νυν αναπληρωματικό μέλος της Αρχής. Αναπληρωματικό μέλος ο Γρηγόριος Τσόλιας, δικηγόρος, υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ποινικό Δίκαιο.

Ελένη Μαρτσούκου, δικηγόρος, πρώην προϊσταμένη του Γραφείου Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, πρώην δικηγόρος-νομική ελέγκτρια στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Αναπληρωματικό μέλος ο Εμμανουήλ Δημογεροντάκης, δικηγόρος, πτυχιούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.