Σαράντα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, συνολικά από την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «SOGAR IV» διήρκεσε έναν μήνα (από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2016) και πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της INTERPOL. Για τις ανάγκες της επιχείρησης λειτούργησε συντονιστικό κέντρο στην έδρα της INTERPOL, ενώ συμμετείχαν Αρχές από συνολικά οκτώ χώρες, την Ελλάδα, το Βιετνάμ, την Κίνα (των ειδικών διοικητικών της περιφερειών Χονγκ Κονγκ και Μακάο), τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, την Ιταλία και την Ολλανδία, η οποία και παρείχε υποστηρικτικό ρόλο στις έρευνες των λοιπών χωρών.

Στην Ελλάδα, η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν συνολικά 10 υποθέσεις εξιχνίασης παρανόμων τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού. Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 42.463 ευρώ, δύο ΙΧ αυτοκίνητα, 37 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 10 παιχνιδομηχανές τύπου «VLT».

Παράλληλα, στο πλαίσιο των συντονισμένων επιχειρησιακών δράσεων «SOGA VI» και «ACES», συνελήφθησαν συνολικά 4.100 άτομα και κατασχέθηκαν 13,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.