Σε αναβρασμό βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτέλειου καθώς από… αφίσες ενημερώθηκε ότι από 15 έως 24 Ιουλίου τα πάρκα της πανεπιστημιούπολης θα «φιλοξενήσουν» αγνώστους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Πρόκειται για μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με το όνομα No Border. Η συγκεκριμένη οργάνωση απηύθυνε την πρόσκληση για το NoBorder Camp στο ΑΠΘ.

Το κάλεσμα το μεγάλο camp στο ΑΠΘ ανακοινώθηκε μέσω Διαδικτύου και έχει σημάνει συναγερμό στις πανεπιστημιακές αρχές, οι οποίες το πληροφορήθηκαν από τις αφίσες που κυκλοφόρησαν και τις διαδικτυακές αναρτήσεις.

Οι συγκεντρωμένοι θα μετατρέψουν τους χώρους του πανεπιστημίου σε ένα μεγάλο camp και θα πραγματοποιούν καθημερινές πορείες διαμαρτυρίας -και μηχανοκίνητες- στο κέντρο της πόλης και σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ έχουν προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων εντός του ΑΠΘ.

Το διεθνές κίνημα «No Border», που έχει ως «σημαία» το γκρέμισμα των φραχτών και την κατάργηση των συνόρων για την ελεύθερη διέλευση προσφύγων και μεταναστών, είχε δραστηριοποιηθεί στην Ειδομένη, όπου είχε κατηγορηθεί για περίεργη δράση, ενώ μέλη διάφορων οργανώσεων «αλληλέγγυων» που λειτουργούν υπό την «ομπρέλα» του φέρονται ότι συμμετείχαν στις 14 Μαρτίου στην υποκίνηση και υποστήριξη της μαζικής απόπειρας διέλευσης των συνόρων από παραπόταμο του Αξιού.

«Το ΑΠΘ δεν έχει δώσει άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Πέραν του προφανούς κινδύνου καταστροφών της δημόσιας περιουσίας του πανεπιστημίου, υπάρχει σαφής κίνδυνος για την υγεία των φοιτητών, των εργαζομένων, αλλά και των ιδίων των συμμετεχόντων από άποψη δημόσιας υγιεινής» αναφέρει το ίδρυμα σε ανακοίνωσή του.