Υποτροφίες για μεταπτυχιακό τίτλο Νομικής από το γαλλικό πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cité προσφέρει το Κολλέγιο IdEF και η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ). Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα νομικών σπουδών κατεύθυνσης Εμπορικού Δικαίου αφορά πτυχιούχους Νομικής που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις νομικές τους γνώσεις στους τομείς του ευρωπαϊκού Δικαίου των επιχειρήσεων, αλλά και ασκούμενους δικηγόρους οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν την περίοδο της άσκησης αποκτώντας  Master Νομικής από ένα ξακουστό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο χωρίς να χρειαστεί να φύγουν στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα απευθύνεται ακόμη σε δικηγόρους με εμπειρία της εγχώριας αγοράς οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους προκειμένου να μπορούν να απευθυνθούν και σε πελατολόγιο εκτός Ελλάδος. Για το φετινό ακαδημαϊκό έτος προσφέρονται συνολικά 5 υποτροφίες αριστείας. Η μία αντιστοιχεί στο 100% των διδάκτρων, ενώ οι 4 αντιστοιχούν στο 50% των διδάκτρων. Υποβολή αίτησης για μία από τις 5 υποτροφίες μπορεί να γίνει μέχρι τις 29 Ιουλίου 2016 με ένα κλικ εδώ. Η επιλογή των υποψήφιων θα γίνει με βάση:

  • Το βαθμό του πτυχίου (συντελεστής 40%).
  • Το επίπεδο γνώσης των Γαλλικών (συντελεστής 40%).
  • Επιπρόσθετα προσόντα, όπως η γνώση Αγγλικών, δεύτερο πτυχίο, εξάμηνο σε πανεπιστήμιο του Εξωτερικού και εξειδικευμένα επαγγελματικά σεμινάρια (συντελεστής 20%).

Ενδεχόμενη κατοχή άλλου μεταπτυχιακού τίτλου νομικής εξειδίκευσης λαμβάνεται υπόψη, κατά περίπτωση, ως εξάμηνο σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή/και εξειδικευμένα επαγγελματικά σεμινάρια. Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου IdEF και του Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité.