«Θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση για εκεχειρία με τα πανεπιστήμια το υπουργείο» υποστήριξε σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της τεταμένης ατμόσφαιρας στο χώρο της παιδείας ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γ. Μυλόπουλος.

Αναφερόμενος στα τμήματα του ΑΠΘ, πολλά από τα οποία τελούν υπό κατάληψη, ο κ. Μυλόπουλος εξέφρασε τις ανησυχίες του ενόψει των εκδηλώσεων της ΔΕΘ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας όλων των μελών της κοινότητας και, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται:

«Κοινός τόπος για όλους είναι η υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου, η αναβάθμιση της ακαδημαϊκής του λειτουργίας και η προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών».

«Δυστυχώς η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Οι ακαδημαϊκές αξίες αμφισβητούνται και υπονομεύονται. Ανεξάρτητα από την τοποθέτηση του καθενός απέναντι στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ΑΕΙ, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία σήμερα είναι να κρατήσουμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όρθιο στην πιο δύσκολη ίσως στιγμή του. Με αυτό το πνεύμα, το πρώτο που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η συνοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας. Να μην επιτρέψουμε στην αμφισβήτηση και τη διχόνοια να μας διαιρέσουν και να μας αποδυναμώσουν.

Όλοι μαζί, καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι, αποτελούμε την καλύτερη εγγύηση για τη διασφάλιση της ομαλής ακαδημαϊκής λειτουργίας. Ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή, τόσο για το πανεπιστήμιο, όσο και για την ίδια τη χώρα» .