Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, για τις παραβιάσεις των διατάξεων του ΠΔ 45/2008 «Περί Υγιεινής και Ασφάλειας Αστυνομικών κατά την εργασία».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, «διατάσσεται η απόσπαση αστυνομικών υπαλλήλων στην Ειδομένη, στη Λέσβο και στη Σάμο για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα, όπως είναι οι προηγούμενοι εμβολιασμοί, η χορήγηση υγειονομικού υλικού για την προστασία τους από νοσήματα που μεταδίδονται με σταγονίδια ή αερογενώς».

Με την μηνυτήρια αναφορά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης αιτείται τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτά της έκθεσης, παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας σωματικής βλάβης τελουμένης διά παραλείψεως.

«Ο αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των μελών μας συνεχίζεται ακούραστα και αδιάλειπτα, με κάθε πρόσφορο μέσο» ανέφερε, σε δηλώσεις της, η κ. Τζατζανά.