Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη με το προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» για το θέμα της υπερσυγκέντρωσης ταξί στις πιάτσες που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται «σαλιγκάρι».

Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε να τους δοθούν επιπλέον θέσεις στάθμευσης, υπό την προϋπόθεση να αναλάβουν και οι οδηγοί ταξί τις ευθύνες τους και να μην επιβαρύνουν την κυκλοφορία με την υπερσυγκέντρωση των οχημάτων τους.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί εξήγησαν ότι το φαινόμενο της υπερσυγκέντρωσης των οχημάτων στις πιάτσες των ταξί είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, έδειξαν ενδιαφέρον για τις προτάσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με τη δημιουργία τριών μεγάλων χώρων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου της πόλης (π.χ. παραπλεύρως του Μεγάρου Μουσικής και στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης) και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη διαβούλευση τους με την αρμόδια διεύθυνση Κυκλοφοριακού ώστε εντός της ερχόμενης εβδομάδας να δοθεί οριστική λύση.

Με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αυξήθηκε κατά 60 % ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης των ταξί και καθορίστηκαν νέοι χώροι στάθμευσης σε σημεία που δεν προβλεπόταν μέχρι σήμερα.