Έρχεται το διαδικτυακό δημοψήφισμα των προσκόπων που αφορά στην υλοποίηση της ιδέας για αλλαγή στην επίσημη στολή τους. Μια ενδυμασία που μετράει 106 χρόνια ζωής πλέον εκσυγχρονίζεται και γίνεται πιο κομψή και πρακτική στο σχεδιασμό της, αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Στις 26 Απριλίου θα παρουσιαστούν τρεις εξ ολοκλήρου νέες εκδοχές. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει 15 μέρες και το αποτέλεσμά της θα ληφθεί καθοριστικό υπόψη για τις επόμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη διαδικασία θα κληθεί να συμμετάσχει το σύνολο των βαθμοφόρων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με εντολή διοίκησης και να τοποθετηθεί θετικά ή αρνητικά απέναντι στην πρόταση.

Το μαντήλι που είναι το σύμβολο της θρησκείας και της πατρίδας, καθώς και ο κρίκος είναι τα μόνα που δεν θα αλλάξουν. Ο σχεδιασμός της νέας στολής περιλαμβάνει πουκάμισο χωρίς επωμίδες και καπέλο τύπου τζόκεϊ για τα λυκόπουλα. Τα σήματα θα σχεδιαστούν από την αρχή και τα χρώματα της στολής θα είναι ζωηρά. Στα λυκόπουλα το πουκάμισο αντικαθίσταται από μακρυμάνικη μπλούζα, με τρία πάνω κουμπιά, ώστε να διευκολύνει τα παιδιά στη χρήση.

Η αλλαγή, εφόσον εγκριθεί, θα αρχίσει να υλοποιείται από τον επόμενο Σεπτέμβριο και θα έχει ολοκληρωθεί σε βάθος δύο χρόνων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.