Σκληρός διαπραγματευτής στις νέες του μπίζνες εμφανίζεται ο Μιχάλης Λιάπης που δεν συζητά να νοικιάσει με λιγότερα από 2.000 ευρώ το βράδυ την πολυτελή του έπαυλη στη Μύκονο.

Ο συνταξιούχος πολιτικός Μιχάλης Λιάπης θεωρείται και επίσημα… ξενοδόχος από τον περασμένο Ιούλιο. Τότε πήρε στα χέρια του το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ για τις τουριστικές επαύλεις, αν κι αυτό καταργήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα όποιος διαθέτει από ένα δωμάτιο και πάνω να θεωρείται σήμερα «ξενοδόχος».

Φέτος, όπως έγραψε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο κ. Λιάπης άλλαξε μεσιτικό γραφείο, παραδίδοντας τα κλειδιά της βίλας στον Φεντερίκο Αρντουίνο, τον Ιταλό ιδιοκτήτη του online τουριστικού πρακτορείου Aqvaliving που ειδικεύεται στην ενοικίαση πολυτελών επαύλεων σε Μύκονο, Πάρο, Ιμπιζα και Φορμεντέρα. Πέρυσι η βίλα Λιάπη νοικιαζόταν σε τουρίστες μέσω της γερμανοτραφούς καλλονής Στέλλας Ουρούμη, συνιδιοκτήτριας της εταιρείας VR Connexion με έδρα το Αμβούργο, όμως για κάποιον λόγο η συνεργασία τους δεν συνεχίζεται και φέτος.

Ο πρώην υπουργός προτίμησε λοιπόν τον έμπειρο Ιταλό ποντάροντας στη φήμη της εταιρείας του που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στο Νησί των Ανέμων, ενώ το έργο της έχει προβληθεί σε γνωστά ξένα έντυπα τουριστικού περιεχομένου και όχι μόνο.

Η βίλα Λιάπη, λοιπόν, παρουσιάζεται μέσα από την ιστοσελίδα της Aqvaliving φέροντας την ονομασία «The Rock» επειδή είναι χτισμένη κυριολεκτικά πάνω σε έναν βράχο που προσφέρει μοναδική θέα στον κόλπο της παραλίας Super Paradise. Σύμφωνα με τη σχετική καταχώρηση, διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια, πισίνα υπερχείλισης, ενώ προσφέρει απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα. Το κόστος ενοικίασης για μια βδομάδα ξεκινά από 9.400 ευρώ, αν και σε επικοινωνία μέσω ανταλλαγής email με τον αρμόδιο υπάλληλο το χρηματικό ποσό που ζητήθηκε ήταν αρκετά μεγαλύτερο.

Όπως γράφει η εφημερίδα, καταρχάς διευκρινίστηκε ότι η βίλα Λιάπη είναι διαθέσιμη μόνο για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, οπότε οποιοδήποτε αίτημα για την ενοικίασή της πρέπει να αφορά αυστηρά το παραπάνω χρονικό διάστημα. Αν ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί, για παράδειγμα, να την κλείσει από την 1 Αυγούστου έως 8 Αυγούστου (σύνολο 7 νύχτες), θα του ζητηθεί να πληρώσει 14.000 ευρώ.

Ακόμα και αν ο ενδιαφερόμενος επεκτείνει τη διαμονή του κατά μία επιπλέον εβδομάδα, με το κόστος να ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 28.000 ευρώ (σύνολο 14 νύχτες), «ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης βίλας», όπως εξηγεί στο απαντητικό email ο υπάλληλος της εταιρείας, «δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε έκπτωση του αρχικού ποσού που ζητά, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να δεχθεί καλύτερες προσφορές».

Πέρυσι η τιμή «πόρτας» για τη βίλα Λιάπη είχε οριστεί στα 1.800 ευρώ τη βραδιά, ήτοι 12.600 ευρώ την εβδομάδα, όμως φέτος ανέβηκε στις 2.000 ευρώ τη βραδιά, ήτοι 14.000 ευρώ την εβδομάδα.

Οσο για τον τρόπο πληρωμής, όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνοι του τουριστικού πρακτορείου, γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Bank of Valletta που φέρεται να ανήκει στη Living Holidays Ltd.

Για την οριστικοποίηση της κράτησης απαιτείται ως προκαταβολή το 28% του συνολικού ποσού, δηλαδή 4.200 ευρώ (για 7 διανυκτερεύσεις), ενώ το υπόλοιπο (10.800 ευρώ) πρέπει να πληρωθεί 40 μέρες πριν από την άφιξη των ενοικιαστών.

Τα 1.000 ευρώ επιπλέον που προκύπτουν από το συνολικό ποσό πληρωμής αφορούν το ποσό της εγγύησης που επιστρέφεται στον πελάτη κατά την αναχώρησή του.