Μία πραγματική ιστορία πατρικής αγάπης εκτυλίχθηκε χθες στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου 70χρονος χάρισε στον 29χρονο γιο του τον ένα νεφρό του για να τον απαλλάξει από την μακροχρόνια ταλαιπωρία της νεφροπάθειας και να του προσφέρει μία φυσιολογική ζωή.

Πατέρας και γιος, οι οποίοι κατάγονται από τον Βόλο και ζουν εκεί, εισήχθησαν την ίδια ημέρα και ώρα σε διπλανά χειρουργεία για τη μεταμόσχευση του νεφρού, μετά από εξετάσεις που έκαναν και διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας ήταν συμβατός δότης. Ο 29χρονος υπέφερε εδώ και χρόνια και το τελευταίο έτος υποβαλλόταν στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και πλέον πατέρας και γιος νοσηλεύονται σε θάλαμο του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας Βασίλης Γιαννάκος εξέφρασε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τη χαρά του για την εξέλιξη και όπως σημείωσε τα τελευταία χρόνια υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στους Έλληνες για τη δωρεά νεφρών. Στη Μαγνησία υπάρχουν 240 νεφροπαθείς, εκ των οποίων στη λίστα αναμονής βρίσκονται 65 άτομα, ενώ ο μέσος όρος αναμονής είναι από οκτώ έως δέκα χρόνια.