Αναζωπυρώσεις παρατηρούνται σήμερα της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Νυφίδας στη νότια Λέσβο, κοντά στο κεφαλοχώρι Πολιχνίτος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε δυο μέτωπα, τα οποία στη συνέχεια ενώθηκαν καίγοντας μεγάλες εκτάσεις με βοσκότοπους, ελαιοκτήματα και άγρια χόρτα. Από τις φλόγες ευτυχώς δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Πηγές της Πυροσβεστικής τόνιζαν περίπου στις 4 το απόγευμα ότι έχουν υπό μερικό έλεγχο το ένα μεγάλο μέτωπο της φωτιάς από την πλευρά του Αγίου Φωκά όχι όμως και το μέτωπο της Νυφίδας. Εξέφραζαν όμως την ελπίδα πως, δεδομένου του ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες σε σχέση με χθες, θα κατάφερναν πριν σκοτεινιάσει να σβήσουν τη φωτιά.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου Διαμαντής Κανελλόπουλος είπε πως η «φωτιά είναι σε ύφεση. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για έλεγχο της φωτιάς όμως οι άνεμοι δεν έχουν την ίδια ένταση με χθες και πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες και θα μπορέσουμε να καταφέρουμε να την ελέγξουμε και θα έχουμε αίσιο τέλος για αυτή τη μεγάλη πυρκαγιά».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια.
Αναζητείται ένας ιδιώτης οποίος έκανε ηλεκτροσυγκόλληση στο οικόπεδό του και οι σπινθήρες άναψαν φωτιά σε ξερά χόρτα. Ταυτόχρονα ερευνούνται οι αιτίες εκδήλωσης της δεύτερης πυρκαγιάς, χωρίς ν’ αποκλείεται το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Η περιοχή όπου καίει η φωτιά είναι δύσβατη και σε πολλές περιπτώσεις η πυροσβεστική βρέθηκε με «δεμένα τα χέρια», αφού τα οχήματα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν και τους πυροσβέστες να παλεύουν με ότι μέσα διέθεταν για να σβήσουν τις εστίες.