Περισσότερα από 500 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στον κόμβο του Λευκώνα στις Σέρρες και επόμενος σταθμός τους είναι ο Προμαχώνας, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Παύλος Αραμπατζής, ξεκαθαρίζοντας «δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κουμφούζιο, ούτε όμως και να κλείσουμε τα σύνορα με τη Βουλγαρία».

Το «ραντεβού» αγροτών και κτηνοτρόφων, είχε καθοριστεί δυο μέρες, ενώ τονίζεται ότι είναι έντονη η παρουσία αστυνομικής δύναμης, με τον κ. Αραμπατζή να μας τονίζει «είμαστε εδώ με τον διοικητή και σε συνεννόηση μαζί του ελπίζουμε ότι τελικά θα φτάσουμε και στον Προμαχώνα».

Υπογραμμίζεται ότι στο νομό Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή τους συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, αυτοί που συντάσσονται με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28του τρέχοντος μήνα, οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.Τονίζεται, ότι η Πρωτοβουλία Αγροτών συνεδριάζει την Κυριακή το βράδυ στην Βέροια, προκειμένου να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι, “αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».

Ήδη πάντως, στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, και «πηγαίνουν και περισσότερα», ενώ από σήμερα βγαίνουν και οι συνάδελφοι σε Λάρισα-μεταξύ άλλων Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά- Τρίκαλα και Μαγνησία.

Άνοιξαν την εθνική οδό Άργους – Ναυπλίου οι αγρότες

Στο μεταξύ, αποχώρησαν από το οδόστρωμα της εθνικής οδού Άργους – Ναυπλίου οι αγρότες της Αργολίδας, που είχαν καταλάβει νωρίτερα αποκλείοντας την κυκλοφορία. Οι αγρότες άνοιξαν το δρόμο και η κυκλοφορία πλέον διεξάγεται κανονικά στην εθνική οδό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μικρή ομάδα αγροτών, περί τα εικοσιπέντε άτομα με ισάριθμα περίπου τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα, έχουν σταθμεύσει και βρίσκονται δίπλα στην εθνική οδό στο ύψος της Πλάστιγγας Δαλαμανάρας, ενώ οι υπόλοιποι σιγά – σιγά αποχωρούν. Στο σημείο υπάρχει διακριτικά αστυνομική παρουσία.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής της ΠΑΣΥ Δημήτρης Κολοβός, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι, «σήμερα είχαμε μια μαζική συμμετοχή αγροτών, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στο 3ο μνημόνιο, που μας οδηγεί σε βίαιο ξεκλήρισμα».

Επεσήμανε ότι την Δευτέρα ετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση στα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη και πρόσθεσε ότι, «θα ξεκινήσει μπλόκο και στην Αρκαδία, αλλά το που θα γίνει θα το αποφασίσει σε σύσκεψη που θα κάνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος τις επόμενες μέρες. Πρώτη κίνηση θα είναι η κινητοποίηση στον ΟΓΑ την Δευτέρα στην Τρίπολη».

Επιπλέον, ο κ. Κολοβός είπε ότι το πρώτο μπλόκο των αγροτών στην Πελοπόννησο ξεκίνησε στην Αργολίδα και οι δυνάμεις των αγροτών στη Δαλαμανάρα θα μείνουν για μέρες.

(Φωτογραφία αρχείου)