Οι κάτοικοι του Καλαμακίου Ζακύνθου απέκλεισαν την είσοδο του ΧΥΤΑ στην περιοχή Σκοπός, εφαρμόζοντας την απόφαση της 4ης Φεβρουαρίου του 2014, που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με την απόφαση, στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη θέση Σκοπός, στο Καλαμάκι, διακόπτεται οριστικά η διάθεση των απορριμμάτων, διότι στον συγκεκριμένο ΧΥΤΑ η διάθεση των αποβλήτων υλοποιείται με τρόπο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Κάτοικοι της περιοχής του Καλαμακίου βρέθηκαν έξω από την πύλη εισόδου του ΧΥΤΑ, προκειμένου να αποτρέψουν κάθε όχημα του συνδέσμου καθαριότητας να εισέλθει στο χώρο. Επίσης, επισκέφθηκαν τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά κρατώντας στα χέρια τους την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον ενημέρωσαν για το κλείσιμο του χώρου.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος των κατοίκων, θα παραμείνουν στον χώρο για όσο χρειαστεί ώστε να εμποδίσουν οποιοδήποτε όχημα να εισέλθει αλλά και να είναι παρόντες στα έργα αποκατάστησης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.