Την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενόψει του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού περιγράφει μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «η κίνηση ως προς τα άτομα είναι πάρα πολύ μεγάλη αλλά ως προς τις ποσότητες είναι ελάχιστη».

«Αυτό είναι φυσικό αφού τα λεφτά πλέον έχουν περιοριστεί» προσθέτει ο κ. Τσιρώνης, σημειώνοντας πως αντίστοιχα και ο κόσμος περιόρισε τις σπατάλες του.

Ο κ. Τσιρώνης προσθέτει ότι τις μικρότερες ποσότητες κρεάτων αγοράζουν όπως είναι αναμενόμενο άνεργοι, συνταξιούχοι και μισθωτοί.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ζήτηση είναι φυσικό να υπάρχει υπερπροσφορά» προσθέτει ο κ. Τσιρώνης, τονίζοντας πως οι τιμές είναι από ένα έως δύο ευρώ χαμηλότερες.

Ενδεικτικά, οι τιμές όπως έχουν διαμορφωθεί κατά κυμαίνονται για τη γαλοπούλα στα 6€, το κοτόπουλο στα 2,25€, το χοιρινό στα 3€, το αρνί από 5€ και τέλος το αγριογούρουνο στα 7€.

barbakios12 barbakios11 barbakios10 barbakios9 barbakios8 barbakios1 barbakios2 barbakios3 barbakios4 barbakios5 barbakios6 barbakios7

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος