Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με το υπουργείο Μεταφορών συνεχίζουν να βρίσκονται ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αλλά με πιο διακριτικό τρόπο, ούτως ώστε να μην υπάρξουν «παράνομες» ενέργειες, όπως κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων.

Αύριο, ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στις 16:00 το απόγευμα έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και στην συνέχεια έχοντας πάντα στο πλευρό τους τις οικογένειες τους θα κάνουν πορεία με τα αυτοκίνητά τους στην Βουλή.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Μεταφορών με άρθρο του στα «Νέα» στέλνει μήνυμα εφαρμογής του νόμου. «Τη στιγμή που η μεγάλη μάστιγα για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες είναι η φοροδιαφυγή, το να μην ανοίξει το επάγγελμα σημαίνει ότι ρίχνουμε κι άλλο νερό στο μύλο της, στην πιο προκλητική και επιζήμια εκδοχή της: την παραοικονομία με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους» επισημαίνει.

«Αν το συγκεκριμένο επάγγελμα παραμείνει κλειστό, τι πετυχαίνουμε; Προστατεύουμε τα αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων-και δεν μιλώ βέβαια για το σύνολο των ιδιοκτητών ταξί, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι-και όχι τα δικαιώματα των πολλών» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Τι ηθικό έρεισμα έχει μία πολιτική που εμφανίζεται άτεγκτη με τους αδύναμους και ευέλικτη με όσου πλήττουν με έκνομες ενέργειες το δημόσιο συμφέρον;».

Τέλος αναφέρει ότι όταν το υπουργείο γνωστοποιήσει το επόμενο διάστημα τη συνολική πρόταση και τους κανόνες που διέπουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος, θα δώσει στους ιδιοκτήτες ταξί χρόνο για να επισημάνουν τα στοιχεία που συμφωνούν και τα στοιχεία που διαφωνούν

«Μέχρι τότε είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία».