Ομόφωνα ψηφίστηκε χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ανάθεση διαχειριστικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές για τη χρονική περίοδο από 1/1/2003 μέχρι 31/12/2010, στο Δήμο Πειραιά, στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η απόφαση μας σήμερα είναι να οργανώσουμε διαγωνισμό, ώστε να προβεί ο Δήμος σε διαγωνιστική διαδικασία, για την ανάθεση σε ιδιώτες ορκωτούς λογιστές να κάνουν το διαχειριστικό έλεγχο του Δήμου. Επειδή εκ των πραγμάτων θα κρατήσει αυτή η διαδικασία κάποιο χρόνο, ζητούμε να καλύψει και τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Θα είναι οκτώ χρόνια συν ένα χρόνο της δικής μας Δημοτικής Αρχής. Εν τω μεταξύ, θα ασκούμε αφόρητη πίεση στην κυβέρνηση, στην κεντρική εξουσία να υποχωρήσει η ίδια και να βρει τον τρόπο και τα πρόσωπα, να κάνει τον έλεγχο δωρεάν.»

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαλολιάκος, ενημέρωσε το σώμα για την αλληλογραφία με τους αρμόδιους φορείς, της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας ότι: «Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, στην τελευταία επιστολή την οποία σας ανέγνωσα, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, έλεγε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Η επιστολή έχει ημερομηνία 12 Ιουλίου 2011».