Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα, από το υπουργείο Εργασίας, η ενδεικτική λίστα την οποία εξετάζει η Επιτροπή για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα, με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Νωρίτερα στις 11 το πρωί, περίπου 50 μέλη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου και εν συνεχεία κατέλαβαν το γραφείο του υπουργού υποστηρίζοντας ότι είχαν μαζί του προγραμματισμένο ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΜΕ είχε ενημερώσει το γραφείο του υπουργού Εργασίας για την επίσκεψη στο υπουργείο, αλλά δεν είχε ορισθεί συνάντηση.

Την ώρα της κατάληψης, ο υπουργός, ο οποίος δήλωσε ότι ουδέποτε αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους, απουσίαζε διότι συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικά στις 12 και μισή το μεσημέρι, οπότε επέστρεψε ο κ. Κουτρουμάνης και λίγο μετά τη μία και μισή τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασιούλας, ανέφερε ότι τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εξέφρασαν στον υπουργό την αντίθεσή τους με την «κατεδάφιση», όπως την χαρακτήρισε, της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων και τόνισε ότι το «ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», δεν θα δεχθεί κανέναν αποχαρακτηρισμό επαγγέλματος ή ειδικότητας που συγκαταλέγεται στα Βαρέα και ανθυγιεινά εκτός από εκείνα που έχουν εκλείψει, ενώ θα αγωνισθεί για την προσθήκη νέων.

Η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση με τα συνδικάτα και τους ενδιαφερόμενους φορείς, ενώ στις προθέσεις του υπουργείου είναι να νομοθετηθεί το συντομότερο δυνατό, ενδεχομένως και έως τα μέσα του Αυγούστου.