Αυστηρό μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου για την ηχορύπανση

«Το ζήτημα αυτό αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητές μας»


ΕΛΛΑΔΑ
16:47
23/11/2015
Αυστηρό μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου για την ηχορύπανση
loading

Αυστηρό μήνυμα, έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, σε όσους προκαλούν ηχορύπανση πάνω από τα επιτρεπτά όρια και ιδιαιτέρα σε ώρες κοινής ησυχίας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά την εκπομπή των ήχων.

«Το ζήτημα αυτό αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητές μας» τόνισε ο κ. Λαμπρινός, που συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου Ταξιάρχου Νίκου Χριστοφάκη, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγιεινής Σπύρου Χαρτοφύλακα, του πολιτικού προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνου Παττακού και του εντεταλμένου συμβούλου αρμόδιου για τα καταστήματα Μανόλη Χαιρέτη.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος μετά τη σύσκεψη «Πήρα τη διαβεβαίωση ότι γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται κυρώσεις για τις παραβάσεις τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει οξύ και απέχει πολύ από την ποιότητα ζωής που θέλουμε να έχουν οι κάτοικοι της πόλης».

Για το λόγο αυτό ο κ. Λαμπρινός ζήτησε από τις υπηρεσίες και κυρίως από την αστυνομία και το Υγειονομικό - καθώς η Δημοτική αστυνομία δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό και για τις νυχτερινές ώρες - μεγαλύτερη ένταση των ελέγχων οι οποίοι πρέπει να είναι συνεχείς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όχι μόνο στις αργίες αλλά και τις καθημερινές όπως τόνισε.

Ακόμη ο δήμαρχος κάλεσε τους ιδιοκτήτες μπαρ και καφετεριών που αγνοούν τις εκκλήσεις των δημοτών να μην παραβιάζουν το νόμο και να μην βάζουν σε κίνδυνο την λειτουργία των καταστημάτων τους διακινδυνεύοντας με κυρώσεις που, όπως ανέφερε, θα είναι σκληρές.

«Θέλω να πιστεύω, κατέληξε, ότι την έκκληση αυτή τη φορά θα την ακούσουν με προσοχή και θα φροντίσουν να συμμορφωθούν γιατί θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός της διατάραξης της ησυχίας των συμπολιτών και μάλιστα σε ώρες κοινής ησυχίας».

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει