Εξομαλύνεται σταδιακά η κίνηση των οχημάτων στο λεκανοπέδιο, το οποίο βρέθηκε σε «κίτρινη πολιορκία» για περισσότερες από οκτώ ώρες, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί, οι οποίοι αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Τα ταξί απομακρύνονται σιγά σιγά από τους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα, τους οποίους είχαν νωρίτερα αποκλείσει. Οι ιδιοκτήτες προγραμματίζουν, για αύριο, πορεία στις 9:00 από τα γραφεία του συνδέσμου τους στη Μάρνη προς το υπουργείο Μεταφορών ή προς τη Βουλή (τον τελικό προορισμό θα τον επιλέξουν αργότερα μέσα στη μέρα).

Οι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, η οποία έδωσε εντολή να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Μάλιστα, τα οχήματα όσων απεργών δεν συμμορφώνονται θα κατάσχονται.

Από νωρίς το πρωί οδηγοί, ταξιδιώτες στο Ελ. Βενιζέλος και το λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Χιλιάδες αυτοκινητιστές απέκλεισαν την Αττική Οδό «κόβοντας» την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, ενώ περίπου 2.500 οχήματα είχαν παραταχθεί στους δρόμους περιμετρικά του λιμανιού κλείνοντας την είσοδο σε πολλές πύλες.