«Αποφάσεις για τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα» αναμένεται να λάβει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συγκαλείται το ερχόμενο Σάββατο.

Η Ολομέλεια, όπως ανακοινώθηκε, θα ασχοληθεί εκτενώς με το νέο Κώδικα πολιτικής Δικονομίας, που τίθεται σε ισχύ την 1-1-2016 και για τον οποίο σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας έχει εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του. Για το θέμα αυτό έχουν προσκληθεί να παραστούν στην Ολομέλεια οι Πρόεδροι των Τριμελών Συμβουλίων Διοίκησης των μεγάλων Δικαστηρίων της χώρας,ώστε να καταγραφούν και να καταδειχθούν τα σοβαρά, εγγενή και ανυπέρβλητα προβλήματα  που αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ.

Η Ολομέλεια, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει επίσης ενόψει και του  επικείμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων όπως διαμορφώνονται μετά την πρόσφατη κατάργηση ευνοικών διατάξεων για τις εισφορές των ασφαλισμένων και θα  ενημερωθεί για την οικονομική κατάσταση των Ταμείων.

Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν επίσης και οι αναγκαίες αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.