Θέλετε καλοκαιρινές διακοπές σε πιο… οικονομική τιμή αλλά χωρίς να στερηθείτε παροχές που σας προσφέρουν οι ξενοδοχειακές μονάδες;

Για όλα υπάρχει λύση κι αυτή δεν είναι άλλη από τα οργανωμένα κάμπινγκ. Γιατί, όπως λένε οι ιδιοκτήτες αυτών, για να κάνεις διακοπές δεν χρειάζεται πάντα να διαθέτεις «χοντρό» πορτοφόλι, χρειάζεται να έχεις και τον τρόπο.
Αναρωτιέστε τι θα χρειαστείτε για να πάτε σε ένα από τα 314 οργανωμένα κάμπινγκ που έχουν την άδεια του ΕΟΤ;

Το newsbeast.gr σας παρουσιάζει έναν οδηγό και για τους αρχάριους αλλά και για τους… συνειδητοποιημένους παραθεριστές.

Το κόστος
Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να κοιμούνται στην ακροθαλασσιά, κάτω από τα πεύκα και να μην πληρώνουν πολλά χρήματα, τότε η λύση του οργανωμένου κάμπινγκ είναι η καλύτερη.

Έτσι, ένα ζευγάρι που θα επιλέξει αυτό τον εναλλακτικό τρόπο διακοπών χρειάζεται την ημέρα από 16 ευρώ για να μείνει σε ένα από τα 314 κάμπινγκ, χωρίς να πάρει μαζί του αυτοκίνητο. Στην περίπτωση που επιλέξει να πάρει και το Ι.Χ. του στις διακοπές, τότε το κόστος ανεβαίνει και αρχίζει από τα 20 ευρώ την ημέρα.

Τα οργανωμένα κάμπινγκ δεν στερούνται άλλωστε σε τίποτα από τις ξενοδοχειακές μονάδες. Υπάρχουν σε αυτά ειδικοί χώροι για φαγητό, εστιατόρια με τιμές πιο φτηνές από μία ταβέρνα στην παραλία, καθώς και πλυντήρια για να πλύνετε τα ρούχα σας, η χρήση των οποίων στοιχίζει περίπου 3 ευρώ. Και για να μην γίνει και μπλακ άουτ, το ρεύμα στα κάμπινγκ στοιχίζει 3 με 4 ευρώ την ημέρα.

Τι πρέπει να πάρετε μαζί σας

Εκτός από τη σκηνή ή το τροχόσπιτο αν έχετε που είναι τα απαραίτητα εφόδια για να παραθερίσετε, δεν πρέπει να ξεχάσετε (οι αρχάριοι) πτυσσόμενες καρέκλες και τραπέζια για να κάθεστε όταν δεν θέλετε να πάτε τη βόλτα σας. Πέρα από αυτό, μπορείτε να πάρετε μαζί σας φορητό ψυγείο για να βάζετε αναψυκτικά, καφέδες και νερό παρά το γεγονός ότι τα κάμπινγκ διαθέτουν μεγάλα ψυγεία.

Και φυσικά επειδή οι διακοπές το επιβάλλουν, μην ξεχάσετε τάβλι, επιτραπέζια παιχνίδια και τράπουλα για να διασκεδάζετε με την παρέα σας ή το ταίρι σας.

Και να θυμάστε τα περισσότερα κάμπινγκ διαθέτουν γήπεδα, πισίνα και χώρους αναψυχής ακόμη και για τα μικρά παιδιά, σε περίπτωση που επιλέξετε να παραθερίσετε οικογενειακώς.