Την άμεση κατάθεση τροπολογίας που θα κλείνει τα «παραθυράκια» του νόμου Κατρούγκαλου ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους εκείνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που φαίνεται να έχουν διαπράξει πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

«Δεν είναι σωστό να μιλάμε για επίορκους. Μιλάμε για διερευνητέες υποθέσεις, που έχουν παραπεμφθεί είτε στη Δικαιοσύνη, είτε σε πειθαρχικά συμβούλια. Είναι λάθος να ξεκινάμε από το δεδομένο ότι έχει πιστοποιηθεί ένα έγκλημα ή μια παράβαση. Οτιδήποτε ρυθμίζουμε ή νομοθετούμε θα πρέπει να έχει το στοιχείο ανάμεσα στο δημόσιο συμφέρον και το τεκμήριο της αθωότητας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης.

Ο ίδιος σχολιάζοντας ακραίες περιπτώσεις όπου δημόσιοι υπάλληλοι παρά τα βαριά αδικήματά τους επέστρεψαν στις θέσεις τους είπε: «Σε περιπτώσεις που έχουμε παραπομπή για βούλευμα για μεγάλα πειθαρχικά παραπτώματα ποινικού χαρακτήρα εκεί θα πρέπει να παρατείνεται η αυτοδίκαιη αργία».