«Εργασιακό μεσαίωνα» στο ΕΚΠΑ καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Ανακοίνωση με αφορμή το έντυπο για σύναψη σύμβασης φυσικού προσώπου με το Πανεπιστήμιο της Αθήνας


ΕΛΛΑΔΑ
17:28
23/09/2015
«Εργασιακό μεσαίωνα» στο ΕΚΠΑ καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ
3
loading

Για «εργασιακό μεσαίωνα στο ΕΚΠΑ» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της με αφορμή το νέο έντυπο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) το οποίο αναφέρεται σε «σύναψη σύμβασης φυσικού προσώπου» με το Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΕΚΠΑ).

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι το εν λόγω έντυπο ουσιαστικά καλεί τους συμβασιούχους εργαζομένους να υπογράψουν και να αποδεχθούν ότι: α) Δεν δημιουργείται οποιαδήποτε σχέση εργασίας με το ΕΚΠΑ. β) Η εργασία τους δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. γ) Παραιτούνται από κάθε δικαίωμα ή έγερση αξίωσης που σχετίζεται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας. δ) Συμφωνούν ότι «το ΕΚΠΑ έχει το δικαίωμα να καταγγείλει» τις συμβάσεις τους αζημίως, με προειδοποίηση 15 ημερών.

Η ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο να ζητείται από τους εργαζόμενους να δηλώσουν ότι με την πρόσληψή τους δεν δημιουργείται καμιά σχέση εργασίας με τον εργοδότη τους. Καταγγέλλει επίσης ότι η διοίκηση του Ιδρύματος προχώρησε στην ανάρτηση με κάθε επισημότητα του εντύπου αυτού στην ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ, συμπεριφερόμενη όπως κάθε εργοδότης που επιδιώκει να διασφαλίσει τα συμφέροντά του ενάντια σ' αυτά των εργαζόμενων. Παράλληλα, οι συμβασιούχοι ειδοποιούνται αρμοδίως ότι περνάνε όλοι στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) άμεσα.

Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των συμβασιούχων συναδέλφων της και στηρίζει «κάθε κίνηση αντίστασης ενάντια στην αθλιότητα του νέου καθεστώτος εργασίας, που θυμίζει το απαράδεκτο καθεστώς ειλώτων υπεργολαβίας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Μαριλού.Θορ.

  ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ πανεπιστημια ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ -ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ- ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΙ.ΞΕΦΤΙΛΑ.!!!!!ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ.
  ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

 2. avatar ΧΡΗΣΤΟΣ, Ι

  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ = ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ , ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ , ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ.
  ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ.ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΝΟ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ.

 3. avatar ερρικα-1

  μεχρι ποτε η συντεχνια των υπαλληλων των αει θα ζει σε βαρος της υπολοιπης κοινωνιας;;;; ολοι αυτοι οι υπεραριθμοι υπαλληλοι ειναι αγραμματοι και τεμπεληδες που χωθηκαν με διορισμο απο το παραθυρο στα αει..και ο συριζα τους επανεφερε τους υπεραριθμους .στειλτε τους [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει