Τατούλης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκάλα

Μετά τον πρωινό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του


ΕΛΛΑΔΑ
4:03
22/09/2015
Τατούλης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκάλα
loading

Αναγκαία χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, την κήρυξη της περιοχής της Σκάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατόπιν επίσκεψής του στην περιοχή μετά τον πρωινό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε στο διάβα του τα πάντα.

Επιπλέον, ζήτησε την αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους άστεγους και οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση κτιρίων και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και την άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ του κατεστραμμένου φυτικού κεφαλαίου και των αγροτικών υποδομών.

Η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Σκάλα Λακωνίας από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε το πρωί την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο κίνησης του Δήμου Ευρώτα, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Ευρώτα Ιωάννη Γρυπιώτη, αντιπεριφερειαρχών, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Νωρίτερα το απόγευμα, περιφερειάρχης και δήμαρχος Ευρώτα πήγαν σε όλα τα σημεία απ΄όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος και είδαν από κοντά τα συντρίμμια και την καταστροφή. Ωστόσο, εξήραν τον συντονισμό και την άμεση κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών στις επιχειρησιακές προσπάθειες για ομαλοποίηση της κατάστασης.

Ήδη, αυτή τη στιγμή η πόλη της Σκάλας είναι καθαρή και έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο τμήμα της.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι από την μέχρι τώρα καταγραφή υπάρχουν δέκα σπίτια που έχουν πληγεί και δεν μπορούν να κατοικηθούν, οι ένοικοι των οποίων με μέριμνα του δήμου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής και πολλά ακόμη, είπε, είναι κατεστραμμένα, ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για του Ρομά, ο καταυλισμός των οποίων έχει καταστραφεί ολοσχερώς και φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Σκάλας και του Έλους βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, αφού η καταστροφή είναι ολοκληρωτική επιφέροντας σοβαρότατο πλήγμα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Γκρεμισμένα σπίτια, κατεστραμμένες επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ξεριζωμένα δένδρα και γενικότερα, βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πόλη της Σκάλας.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σε δηλώσεις του εξήρε την κινητικότητα του δημάρχου Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη και των υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ ζήτησε από την πολιτεία να σταθεί άμεσα δίπλα στους πληγέντες πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, ευχαρίστησε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους και της περιφέρειας, καθώς και τους δήμους Μονεμβασίας, Σπάρτης και Γυθείου, για την σημαντική βοήθεια που προσέφεραν, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κρατική μέριμνα για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει