Εθελοντικές οργανώσεις στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης με την Πυροσβεστική


ΕΛΛΑΔΑ
17:11
22/07/2015
Εθελοντικές οργανώσεις στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
loading

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και δεκαπέντε εθελοντικών οργανώσεων είχε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας στον νομό, Βούλα Πατουλίδου.

Όπως ανέφερε η ίδια στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, έγινε επικαιροποίηση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών για την αντιπυρική περίοδο, ενώ προσδιορίστηκαν και οι θέσεις που θα στελεχώνονται από εθελοντές στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών και της παρακολούθησης περιοχών για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς.

Ειδικά για τους εθελοντές, επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση για εθελοντική προσφορά, ενώ για το θέμα των διευκρινίσεων που ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με την ασφάλισή τους σε περίπτωση πυρκαγιάς, ή επικίνδυνων συμβάντων σχολίασε: «Έχουν δοθεί απαντήσεις όμως θα επανέλθουμε και πάλι στο ζήτημα αυτό μαζί με τις εθελοντικές οργανώσεις».

Για το αν υπήρξαν καθυστερήσεις στην ένταξη των εθελοντικών ομάδων στον αντιπυρικό σχεδιασμό απάντησε: «Ούτως ή άλλως οι εθελοντές και οι εθελόντριες είναι πάντοτε παρόντες και παρούσες. Είχα μια συνάντηση μαζί τους και την περασμένη εβδομάδα, ενώ σήμερα επικαιροποιήθηκαν οι θέσεις στις οποίες θα πρέπει να βρίσκονται κατά την αντιπυρική περίοδο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει