Όσο διαρκεί η τραπεζική αργία, δεν πληρώνετε δικαστήρια

Εγκύκλιος του υπουργείου Δικαιοσύνης


ΕΛΛΑΔΑ
16:36
07/07/2015
Όσο διαρκεί η τραπεζική αργία, δεν πληρώνετε δικαστήρια
1
loading

«Μπλόκο» στην εκπλήρωση πάσης φύσεως οικονομικών υποχρεώσεων στα δικαστήρια λόγω της τραπεζικής αργίας.

Με εγκύκλιο του υπουργού  Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος προς όλα τα Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της χώρας  παρέχονται διευκρινίσεις για την άσκηση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων κατά την τραπεζική αργία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο  αναστέλλεται, λόγω ανωτέρας βίας, για όσο διάστημα συνεχίζεται η τραπεζική αργία, η υποχρέωση εκπλήρωσης πάσης φύσεως οικονομικών υποχρεώσεων και ιδίως καταβολής εισφορών, παραβόλων, γραμματίων και δικαστικών ενσήμων, που σχετίζονται με την άσκηση και την εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ή καταβολής πάσης φύσεως εγγυοδοσιών ή εφ άπαξ ή σε δόσεις χρηματικού ποσού από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής.

Χαρακτηριστικά στο τέλος αναφέρεται πως «αυτονόητο είναι ότι με τη λήξη της τραπεζικής αργίας αίρεται και ο σχετικός λόγος ανωτέρας βίας και αναβιώνει η υποχρέωση καταβολής των αντίστοιχων οικονομικών υποχρεώσεων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΝΙΚΟΛΑΣ

    ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΟΤΙ ΔΛΔ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ. ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ ΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ...... ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει