Συνεχίζεται η κατάληψη στα κεντρικά του ΙΚΑ

Άτομα με αναπηρία ανέλαβαν δράση


ΕΛΛΑΔΑ
8:30
07/06/2011
Συνεχίζεται η κατάληψη στα κεντρικά του ΙΚΑ
1
loading

Για δεύτερη ημέρα παραμένει υπό κατάληψη το κτήριο του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια από άτομα με αναπηρία που διαμαρτύρονται για εγκύκλιο που αυστηροποιεί τα κριτήρια παροχής βοηθημάτων, όπως είναι τα ορθοπεδικά και ορθωτικά είδη και τεχνητά μέλη, καθώς και για την περικοπή των προνοιακών τους επιδομάτων.

Όπως υποστηρίζουν, με τις ρυθμίσεις της νέας εγκυκλίου περιορίζεται η πρόσβαση στα βοηθήματα, ενώ καλούνται να καταβάλλουν συμμετοχή μεγαλύτερη του το 25% προκειμένου να τα προμηθευτούν.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΙΚΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος δεν περιορίζει την πρόσβαση στα βοηθήματα και αποσκοπεί στην αντιστοίχηση των τιμών των βοηθημάτων και στην αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας αλλά και περιπτώσεων οργανωμένης απάτης, όπως εκείνης που είχε συμβεί κατά το παρελθόν με αναπηρικά αμαξίδια.

Τη Δευτέρα οι καταληψίες είχαν συνάντηση με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ Διονύση Πατσιούρη, και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον διοικητή Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο οποίος τους ζήτησε να τερματίσουν την κατάληψη και εν συνεχεία να ανέβουν στο γραφείο για να συζητήσουν. Οι καταληψίες αρνήθηκαν, δηλώνοντας πως δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν συναντηθούν πρώτα με τον υπουργό Υγείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Βασίλης

    Οπου ναναι οι ξεφτιλες θα στειλουν και τα ΜΑΤ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει