Ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Συζήτηση για το μέλλον των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών» πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος-Συντονιστής στους τομείς Πολιτισμού -Αθλητισμού και Νεολαίας, Γιώργος Σιγάλας, στο πλαίσιο του Προγράμματος για τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες και σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library».

Κατά την συνάντηση, έγινε καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και συζητήθηκαν θέματα και τρόποι κατά τους οποίους, οι βιβλιοθήκες θα εκσυγχρονισθούν και θα εξυπηρετούν τους χρήστες του διαδικτύου και τους πολίτες, μέσα από ένα μοντέρνο σύστημα υπηρεσιών βιβλιοθήκης-πληροφόρησης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, ενεγράφη μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Future Library», www.futurelibrary.gr.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Βιβλιοθήκες της Βέροιας, της Δραπετσώνας, του Πόρου, του Κερατσινίου, της Νίκαιας- Αγίου Ιωάννου Ρέντη, του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη, του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», του δικτυακού τόπου «future Library», της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, του Οργανισμού Επιτροπών Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών, της Βιβλιοθήκης της Τραπέζης της Ελλάδος, του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών, ο ιστορικός κ. Βάσιας Τσοκόπουλος, από το περιοδικό «Π», από την εταιρεία «elidoc», οι προϊστάμενοι και το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.