Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν σήμερα οι 25 από τους 33 μεταλλωρύχους που είχαν παραμείνει εγκλωβισμένοι για 69 ημέρες, 700 μέτρα κάτω από τη γη, στο μεταλλείο Σαν Χοσέ της Χιλής και βγήκαν ζωντανοί ύστερα από μια πρωτοφανή επιχείρηση διάσωσης.

Τους 25 μεταλλωρύχους καλωσόρισε  ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος ο οποίος στο γεύμα που ακολούθησε προς τιμήν τους δήλωσε πως θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Τις ημέρες που περάσατε εγκλωβισμένοι στο ορυχείο ήταν σαν να βλέπουμε συμπατριώτες μας και όταν σας είδαμε να βγαίνετε ζωντανοί με το χαμόγελο στα χείλη, όλοι καταλάβαμε τι σημαίνει να κρατά κανείς την πίστη του ζωντανή. Μας γεμίσατε χαρά, ελπίδα και σιγουριά ότι κάθε δυσκολία, όσο απελπιστική κι αν μοιάζει τη στιγμή που την περνάς, μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν υπάρχει πίστη, αλληλεγγύη και η πεποίθηση ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».

Την χαρά του για την παρουσία των αντρών εξέφρασε και ο ο Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΙΝ, η οποία προσκάλεσε τους μεταλλωρύχους στην Ελλάδα.

Η Κάρμεν Ιμπάνιεζ, πρέσβης της Χιλής στην Ελλάδα, ευχαρίστησε τον κ. Γερουλάνο και τον πρόεδρο της ΕΛΜΙΝ, Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ μοίρασε δώρα στους μεταλλωρύχους εκ μέρους του προέδρου της Χιλής ενώ ο Λουίς Καγιεγίγιος, εκπρόσωπος των των Χιλιανών μεταλλωρύχων δήλωσε: «Μέχρι στιγμής περνάμε καταπληκτικά».