Ο Αγησίλαγος είναι ο πρωταγωνιστής ενός παραμυθιού που δημιουργήθηκε για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κτήματος Γεροβασιλείου στην Επανομή της Θεσσαλονίκης. Μέσα από το παραμύθι, τα παιδιά ηλικίας έως 7 ετών που
επισκέπτονται το συγκεκριμένο οινοποιείο, ενημερώνονται για τις βασικές αγροτικές εργασίες και τις διαδικασίες
παραγωγής του κρασιού.

«Νερό, κανέλα, ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, μούστο … Μούστο; Έχει γούστο!». Ο λαγός, ο κύριος Αγησίλαγος, θέλει να φτιάξει μουστοκούλουρα για την αγαπημένη του που έχει γενέθλια, τη Μαίρη την Αντιλόπη, όμως δεν έχει μούστο. Έτσι, αναγκάζεται να επισκεφτεί τους αμπελώνες και τα οινοποιεία για να βρει, προκειμένου να φτιάξει το γλυκό. Όμως, απ’ ό,τι φαίνεται πηγαίνει πάντα λάθος εποχή.

Οι χαρακτήρες του παραμυθιού «Τα μουστοκούλουρα του Αγησίλαγου» είναι οι οδηγοί σε όλη τη διαδρομή των μικρών παιδιών, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης τους στους αμπελώνες του οινοποιείου. Οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν πώς ο λαγός ψάχνει για μούστο το χειμώνα, την άνοιξη, το καλοκαίρι, επί ματαίω… Και όταν έρχεται το φθινόπωρο, τότε παρασύρεται από τη χαρά του τρύγου και φεύγει από τους αμπελώνες, ξεχνώντας να πάρει μούστο στο σπίτι του.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού, εκτός από ξενάγηση στον αμπελώνα, περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα παραδοσιακά εργαλεία και τις μεθόδους αμπελουργίας, αλλά και δημιουργίες από πηλό, εμπνευσμένες από το αμπέλι και τα προϊόντα του.
 
Εκτός από τις μικρές τάξεις του δημοτικού υπάρχουν ανάλογα προγράμματα επίσκεψης και για μαθητές έως 12 χρονών αλλά και εφήβους, που μαθαίνουν για τον κόσμο του αμπελιού και τα επαγγέλματα που συνδέονται με αυτόν.