Υπεγράφη χθες Παρασκευή, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου της πόλης και της εταιρείας «Κτηματολόγιο Α.Ε.», από τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, Απόστολου Αρβανίτη, παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη .

Βασικός στόχος του μνημονίου είναι η πρόσβαση των υπηρεσιών του Δήμου στο υλικό της κτηματογράφησης (ψηφιακές αποτυπώσεις, κτηματολογικά στοιχεία σε ψηφιακή μορφή) για το σύνολο της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου, σε ότι αφορά την επέκταση σχεδίου πόλης, την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, την εφαρμογή ρυμοτομίας, την διεκδίκηση δημοτικών ακινήτων, κ.ά.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διευκολύνει την πρόσβαση της Εταιρείας σε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία σε ψηφιακή ή αναλογική μορφή (διοικητικές πράξεις ή μελέτες) τα οποία είναι απαραίτητα για την εκτέλεση του έργου της Κτηματογράφησης.

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το εν λόγω μνημόνιο αποτελεί πρωτοβουλία πρώτης προτεραιότητας για τον Δήμο Θεσσαλονίκης