Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο και η πορεία προς την Βουλή, «Κατά της βίας και της βίαιης καταστολής των κοινωνικών αγώνων», που πραγματοποίησαν σήμερα στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, αριστερές οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, μπροστά από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ σήκωσαν ακριβώς πάνω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου ένα μαύρο πανό που έγραφε τη λέξη «Δολοφόνοι», καθώς και μία κοκκινόμαυρη σημαία στην κορυφή του κτιρίου. Παρόντες ήταν και οι οικονομικοί μετανάστες που παραμένουν, εδώ και καιρό στο σημείο, ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Η πορεία που ακολούθησε κατευθύνθηκε μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου και Σταδίου στο Σύνταγμα. Κατά την διάρκεια της ακούστηκαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής της πορείας κάλεσε τα ΜΑΤ που βρίσκονταν από την αρχή της συγκέντρωσης στην διασταύρωση Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου, να απομακρυνθούν για να μην προκαλούν!

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ακολούθησαν διακριτικά και από μακριά την πορεία, καθ’ όλη την διάρκειά της μέχρι και το Σύνταγμα, όπου και ολοκληρώθηκε.

Στην πλατεία Συντάγματος δημιουργήθηκε ένταση όταν ομάδα διαδηλωτών άρχισε να πετά πέτρες κατά των αστυνομικών, με τους τελευταίους να κάνουν χρήση χημικών.