Στο λιμάνι της Ρόδου έμειναν… αμανάτι αρκετοί κάτοικοι του Καστελόριζου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής, καθώς αυτό ήρθε και έφυγε σε χρόνο ρεκόρ!

Σύμφωνα με καταγγελία που έκαναν οι ίδιοι οι κάτοικοι τόσο στη «Ροδιακή» όσο και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, το μοναδικό μεγάλο πλοίο που πραγματοποιεί δρομολόγιο άγονης γραμμής προς το νησί τους μία και μόνο φορά την ημέρα, κατέπλευσε και απέπλευσε από το λιμάνι της Ρόδου μέσα σε ελάχιστα λεπτά και δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν σε αυτό παρά μόνο ελάχιστοι επιβάτες.

Οι κάτοικοι μετέβησαν στο λιμάνι της Ακαντιάς μαζί με τα οχήματα τους προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για να μεταβούν στο Καστελόριζο. Ήδη είχαν εκδώσει και τα εισιτήρια τους, όμως για κακή τους τύχη την ώρα εκείνη κατέπλευσε και άλλο πλοίο προερχόμενο από Πειραιά. Όπως τους ενημέρωσε προσωπικό του Λιμεναρχείου θα έπρεπε να περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκφόρτωσης του πλοίου από Πειραιά και εν συνεχεία να περάσουν μέσα στο λιμάνι με τα αυτοκίνητα τους.

Όμως το χρονικό αυτό διάστημα κατέπλευσε και το πλοίο για Καστελόριζο, το οποίο – σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των επιβατών- παρέμεινε στο χώρο του λιμανιού της Ρόδου μόλις λίγα λεπτά! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βλέπουν το πλοίο από μακριά, χωρίς να μπορούν να … επιβιβαστούν!

Η αγανάκτηση τους ήταν μεγάλη μετά τον απόπλου του πλοίου, καθώς όπως τόνισαν χαρακτηριστικά σε δηλώσεις τους στη «Ροδιακή» το επόμενο «μεγάλο» πλοίο για το νησί τους είναι την επόμενη εβδομάδα!

Μάλιστα ορισμένοι δεν έχουν πού να μείνουν και θα πρέπει να υποστούν τα έξοδα για την επιπλέον διαμονή τους στο νησί μας.

Πηγή: Ροδιακή