Τη δική του εκδοχή για την κατάσταση τόσο στο δήμο Θεσσαλονίκης όσο και στην πόλη, σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, δίνει ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο δήμος δεν κατάφερε να προγραμματίσει σωστά την πρόσληψη συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας με αποτέλεσμα να μείνει επί 12 ημέρες χωρίς εργαζόμενους, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Ενώ η θητεία των προηγούμενων έληξε στις 16 του μήνα, η πρώτη νέα πρόσληψη έγινε στις 28, είπε ο πρώην δήμαρχος.

Σε ό,τι αφορά τα απορριμματοφόρα επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, προεκλογικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο δήμος προμηθευόταν ανταλλακτικά και κανόνιζε τις επισκευές σε εξωτερικά συνεργεία.

Για τα οικονομικά του δήμου, ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστήριξε πως ο δήμος δεν έχει κανένα οικονομικά πρόβλημα και πως όλα ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκε υπάλληλος που είχε υπεξαιρέσει 7 εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα ο δήμος να χρεωθεί πρόστιμα και τόκους. Παρότι υπό τη δική του διοίκηση κατατέθηκε αίτηση υπαγωγής στην περαίωση, όπως είπε ο πρώην δήμαρχος η παράταξη Μπουτάρη καταψήφισε την πρόταση και η κυβέρνηση απέρριψε την προσφυγή.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ζητεί ομόφωνα να μην ισχύσει από σήμερα η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και ακίνητης περιουσίας του δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.