Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση των προμηθειών στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4. Με εντολή της προέδρου του Δ.Σ. Ρέας Γαλανάκη κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Η υπόθεση αφορά παραποίηση εγγράφων και διερευνάται το εύρος της και το ενδεχόμενο να υποκρύπτει σκοτεινά σημεία.

Από το επιτελείο του Γιώργου Καμίνη έλεγαν πως το 2010 επί του συνόλου περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ του προϋπολογισμού του σταθμού, τα 9,5 εκατομμύρια αφορούσαν έξοδα μισθοδοσίας ενώ ασάφεια υπάρχει για τα υπόλοιπα 2,8 εκ. ευρώ που εγγράφονται ως λοιπά έξοδα και 5 εκ. ευρώ που αφορούν εκδηλώσεις και εορτές κ.ά.

Όλα άρχισαν όταν, πριν από δύο εβδομάδες, εντοπίστηκαν ανυπόγραφα όλα τα πρακτικά της επιτροπής προμηθειών από το 2007 μέχρι το 2010.

Οι υπάλληλοι οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν υπογράψει τα πρακτικά είπαν ότι τον Ιανουάριο υψηλά ιστάμενο στέλεχος τούς είχε ενημερώσει ότι είχε πάρει τα αρχεία από το σταθμό στο σπίτι του γιατί υπήρχαν λάθη τα οποία κατά δήλωσή τους τους είπε ότι θα διορθώσει.

Στα μέσα Ιανουαρίου οι υπάλληλοι κλήθηκαν να υπογράψουν νέα πρακτικά καθώς, όπως τους είπαν, τα προηγούμενα που ήταν και τα πρωτότυπα είχαν καταστραφεί. Όταν ζήτησαν τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας του σταθμού, νομικός σύμβουλος τους προέτρεψε να μην υπογράψουν, όπως και έκαναν.

Η έρευνα, που έγινε, έφερε στο φως μόνο ένα αντίγραφο πρωτότυπου πρακτικού στο οποίο διαπιστώθηκαν διαφορές στις χρονολογίες και στη σύνθεση της επιτροπής. Συγκεκριμένα το αυθεντικό πρακτικό είχε συνταχθεί στις 17/12/2009 ενώ το νέο έφερε ως ημερομηνία τις 11.12.2009 (το ΔΣ είχε συνεδριάσει για την επικύρωση της σχετικής απόφασης στις 15.12.2009).

Η διοίκηση του σταθμού ζήτησε την επιστροφή των πρωτοτύπων πρακτικών της Επιτροπής Προμηθειών από το στέλεχος που εμπλέκεται και στη συνέχεια η πρόεδρος του ΔΣ ζήτησε από τους υπαλλήλους να ενημερώσουν εγγράφως για όσα γνώριζαν.