Συμβόλαια συνδιαχείρισης με συνυποψήφιους τους για να καταφέρουν να κερδίσουν όλοι μαζί το δήμο της Γλυφάδας αποκαλύπτεται ότι είχαν υπογράψει οι δύο τελευταίοι δήμαρχοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκονται και στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής από την πλευρά της ΝΔ, όπως ο τέως γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης και ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με συμφωνητικό που ήρθε στη δημοσιότητα, οι δύο αυτοί πολιτικοί ήταν οι εγγυητές της συμφωνίας σύμπραξης των συνδυασμών για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2006 μεταξύ των υποψηφίων Γιάννη Θεοδωρόπουλου και Στέλιου Λανδράκη.

Το δήμο τελικά κέρδισε ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος παρέδωσε τον δημαρχικό θώκο Γλυφάδας στις 31.12.2010, στον νυν δήμαρχο, Κώστα Κόκορη.

Η ιστορία φαίνεται πως επαναλήφθηκε και με τον νυν δήμαρχο, καθώς αποκαλύφθηκε κείμενο συμφωνίας με τις υπογραφές του κ. Κόκορη και με τους αποκλεισμένους από το δεύτερο εκλογικό γύρο αλλά επικεφαλής συνδυασμών κ. Στέλιου Λανδράκη και Κώστα Παπαδόπουλου.

Το συμφωνητικό που υπεγράφη από τους τρεις αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αυτοί μοίρασαν το δήμο της Γλυφάδας στα τρία με βάση τα εκλογικά ποσοστά που είχαν πετύχει στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Και όλα αυτά ενώ η Γλυφάδα αποτελεί τον τέταρτο πιο πλούσιο δήμο της χώρας με ταμειακό πλεόνασμα τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων ευρώ και προϋπολογισμό που φτάνει τα 500.000.000 ευρώ.